Kategorier
Uncategorized

Julhälsning

Igen står julen för dörren.  I år visserligen en julhelg som ser kortare ut än vanligt då den infaller på ett veckoslut. Men efterlängtad av de flesta. Av olika orsaker. För vissa innebär julen ett budskap med ett julevangelium, för andra ett skollov eller en vintersemester. Och i år med löftet om en vit jul som ger extra glädje för alla som trivs i skidspår och -backar.  Nu infaller också vintersolståndet och dagarna blir långsamt både längre och ljusare.

För SFP i Ingå har året varit framgångsrikt. Jag tänker speciellt på kommunalvalet som hölls i juni. Ett val som lyckades över förväntningarna. Med 17 invalda fullmäktigeledamöter och 1694 Ingåbor som röstade in våra kandidater kan man inte vara annat än glad över resultatet, stolt över kandidaterna och tacksam för Ingåbornas stöd. Tack!

Våra nya förtroendevalda har nu första möteshösten bakom sig med en mängd möten, nya ärenden och strategiarbete. Mycket är på gång och nästa år är fyllt av bland annat många investeringsprojekt och ett välfärdsområdesval. Allt som är på gång är omöjligt att lyfta fram här men jag nämner tre aktuella satsningar. Ett är att främja barn och ungas trygghet och psykiska hälsa i efterdyningarna av coronaepedemin. Ett annat är Kyrkfjärdens nya skola som äntligen påbörjats. Bygget fortskrider som planerat. Det tredje är projektet att förse Östra Ingå med kommunalt vatten och avlopp. Genast samarbetsplanerna med övriga aktörer går i lås kan projektet ta fart.

Välfärdsområdesval

Redan 23 januari går vi igen till val. Då gäller det att välja fullmäktige till det nya Västra Nylands välfärdsområde. Västra Nylands välfärdsområde berör social- och hälsovården i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis samt Västra Nylands räddningsverk.

Social- och hälsovårdens tjänster ändras inte ännu utan kommunerna ansvarar för ordnandet av dem fram till 31.12.2022. Därefter tar Västra Nylands välfärdsområde över som tjänsteanordnare.

Från Ingå ställer hela fem kandidater upp på SFP:s lista;

Tom Backman,

Marie Bergman-Auvinen,

Patricia Grönholm,

Hans-Anders Unnérus,

Henrik Wickström.

Valkampanjen har startat och kör på nytt igång efter julhelgen. Hoppas du tar dig tid att bekanta dig med våra fina kandidater och att du också denna gång hjälper oss till valframgång, genom att rösta.

Jag avslutar med en julhälsning.

Fira tryggt hemma, eller i de små familjekretsarna.

Med dessa tankar önskar jag lokalavdelningens alla medlemmar en riktigt God Jul!

Kaj Karlstedt

ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *